Starrsångare är en asiatisk fågel i familjen gräsfåglar (Locustellidae) som tidigare ingick i den idag uppdelade familjen sångare. Den häckar i östra Asien från Sibirien och östra Kazakstan österut till Ochotska havet och nordöstra Kina, där den hittas i högt gräs intill fuktängar och myrar. Vintertid till flyttar den till södra och sydöstra Asien. Felflygande fåglar uppträder mycket sällsynt i Europa, däribland i Sverige. Likt andra arter i familjen är den mycket svårsedd och rör sig likt en mus i vegetationen. Starrsångaren tros minska i antal till följd av habitatförstörelse, men anses ändå livskraftig.