Gråhuvad sparv
Emberiza spodocephala

Gråhuvad sparv observationskarta
Utbredningskarta över var Gråhuvad sparv har observerats i Sverige.
Gråhuvad sparv är en östasiatisk fågel i familjen fältsparvar inom ordningen tättingar. Den förekommer från Centralasien österut till Stilla havet. Vintertid flyttar den till Kina och norra Sydostasien. Fågeln är en mycket sällsynt gäst i Europa, med fynd i bland annat Sverige, Finland och Danmark. Ainusparven behandlades tidigare som underart till gråhuvad sparv men urskiljs allt oftare som egen art.
Observationstrend
Senaste dygnet