Sibirisk tundrapipare
Pluvialis fulva

Sibirisk tundrapipare observationskarta
Utbredningskarta över var Sibirisk tundrapipare har observerats i Sverige.
Observationstrend
Senaste dygnet
Pluvialis fulva

Utbredningskarta över var Sibirisk tundrapipare har observerats i Sverige.
Senaste dygnet
Sibirisk tundrapipare är medelstor vadare i familjen pipare (Charadriidae). Den häckar i nordligaste Asien och över Berings sund i västra Alaska. Vintertid flyttar den till södra Asien och Australien. I Europa är den en sällsynt gäst, med bland annat ett 80-tal fynd i Sverige. Tidigare behandlades sibirisk tundrapipare och amerikansk tundrapipare som en och samma art. Fågeln minskar i antal men beståndet anses ändå vara livskraftigt.
Sibirisk tundrapipare är medelstor vadare i familjen pipare (Charadriidae). Den häckar i nordligaste Asien och över Berings sund i västra Alaska. Vintertid flyttar den till södra Asien och Australien. I Europa är den en sällsynt gäst, med bland annat ett 80-tal fynd i Sverige. Tidigare behandlades sibirisk tundrapipare och amerikansk tundrapipare som en och samma art. Fågeln minskar i antal men beståndet anses ändå vara livskraftigt.
Lyssna på hur sibirisk tundrapipare låter i ljudspelaren ovan. Där kan du höra sång, läte och flyktläte.
Flest observationer av sibirisk tundrapipare rapporteras i juli, baserat på svenska fågelskådares rapporter det senaste året.
Sibirisk tundrapipare bedöms som extremt sällsynt i Sverige. Graderingen bygger på var och hur ofta arten setts de senaste fem åren samt BirdLife Sveriges officiella artlista.
På kartan ovan ser du var sibirisk tundrapipare har observerats i Sverige de senaste 12 månaderna. Zooma in för att hitta platser nära dig.
Inga observationer hittades för denna art de senaste 24 timmarna.